Леся Українка і “Просвіта” - Мороз, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Короткий період діяльності родини Косачів у Київській “Просвіті” став яскравою сторінкою національного відродження українців на початку ХХ ст., прикладом подвижницької праці на благо рідного народу. The article demonstrates that the short period of Kosach family activities in Kyiv
“Prosvita” can be described as an outstanding example of Ukrainian’s national revival
activities at the beginning of 20th century, an example of selfless devotion to the wellbeing
of the nation.