Газета "Шлях" Вінницького товариства "Просвіта" (1919) - Кравець, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Показано роль редколегії вінницької газети “Шлях”, що видавало Товариство “Просвіта” у період української національно-визвольної революції 1917–1920 рр. Через кожен номер часопису червоною ниткою проходила ідея єдності народу в боротьбі за незалежну Українську державу. The author shows the role of the editorial board of Vynnytsia newspaper “Shliakh” (published by “Prosvita”) in the period of national-liberation revolution in 1917–1920. Newspaper’s main focus was on the idea of unification of the nation in the fight for the independent Ukrainian state.