Катеринославська "Просвіта" у культурно-громадському житті Наддніпрянщини (За матеріалами епістолярної спадщини академіка Дмитра Яворницького) - Абросимова, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
На матеріалах епістолярної спадщини Дмитра Яворницького, що зберігається в Дніпропетровському історичному музеї, висвітлено різноманітну діяльність Катеринославського Товариства “Просвіта” та його філій, стосунки з “Просвітами” інших регіонів України. The author considers activities of Katerynoslav “Prosvita” and its branches exploring epistolary heritage of Dmytro Iavornyts’kyi preserved in Dnipropetrovsk historical museum. She traces their relationships with “Prosvitas” in other regions of Ukraine.