Просвітня діяльність Союзу визволення України серед військовополонених українців у таборах Австро-Угорщини та Німеччини (1914–1918) - Патер, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Проаналізовано освітньо-виховну та видавничу діяльність позапартійного Союзу визволення України (Львів–Відень) серед військовополонених українців у таборах Австро-Угорщини та Німеччини в перід Першої світової війни. Охарактеризовано співучасть у цьому Товариства “Просвіта” та інших організацій. The author analyses educational and editing activity of none-party Union for Liberation
of Ukraine (Lviv–Vienna) among the prisoners of war in camps of Austro-Hungary
and Germany during the First World War. He describes the role of “Prosvita” society
and other organizations.