Аналіз економічної доцільності будівництва теплонасосної станції, що використовує теплоту стічних вод Бортницької станції аерації для теплопостачання житлових мікрорайонів «Осокорки» та «Позняки» м. Києва - Басок, Б.І.; Швець, М.Ю.; Барило, А.А.; Недбайло, О.М.; Ткаченко, М.В. (Промышленная теплотехника, 2012)
Проаналізовано технічні характеристики будівництва і експлуатації теплонасосної станції з електричним та турбінним приводом, що використовує низькопотенційну теплоту стічних вод Бортницької станції аерації для теплопостачання житлових мікрорайонів «Осокорки» і «Позняки» м. Києва. Проанализированы технические характеристики строительства и эксплуатации теплонасосной станции с электрическим и турбинным приводом, использующей низкопотенциальную теплоту сточных вод Бортнической станции аэрации для теплоснабжения жилых микрорайонов «Осокорки» и «Позняки» г. Киева. There have been analyzed economical parameters needed to build and operate a heat-pump installation with electric and turbine drives. The installation is operated on the base of low potential sewage waters heat at Bortnychi aeration plant. The whole unit has been developed to provide heat supply in Osokorky and Poznyaky residential regions in Kyiv.