Доля архіву Товариства “Просвіта” у Львові - Сварник, Г. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Викладено історію формування та драматичну долю архіву Товариства “Просвіта” після 1939 р., частини якого в різні часи перебували у Києві, Львові, Варшаві. Охарактеризовано склад, стан та сучасне місце перебування архіву Товариства. The author describes history of collection and dramatic fate of “Prosvita” society
archive after 1939, parts of which in different times were located in Kyiv, Lviv, and Warsaw.
She depicts structure, condition and current location of society’s archive.