Матеріали архіву товариства "Просвіта" у Львові в фондах відділу рукописів В. Стефаника НАН України - Трегуб, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Охарактеризовано документи та матеріали “Просвіти”, що зберігаються у відділі рукописів ЛНБ ім. В. Стефаника НАН України. Подано опис матеріалів Лемківської комісії, журналу “Життя і Знання”, листування, видавничі плани Товариства. The author characterizes documents and materials of “Prosvita” that are preserved
in manuscript division of the Lviv Stefanyk National Library of the National Academy of
Sciences of Ukraine. She describes materials of Lemko commission, magazine “Zhyttia
i Znannia”, correspondence, society’s editing plans.