Міжнародна наукова конференція “Товариство “Просвіта” і західноукраїнське національне відродження в контексті культурно-політичного розвитку народів Австро-Угорщини” - Стеблій, Ф.; Пашук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
У рік 125-річного ювілею Товариства “Просвіта”, 6–7 грудня 1993 р., проведено Міжнародну наукову конференцію на тему “Товариство “Просвіта” і західноукраїнське національне відродження в контексті культурно-політичного
розвитку народів Австро-Угорщини”. Її організовано на базі Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича АН України із залученням ряду наукових організацій
та товариств, зокрема Львівського Товариства української мови ім. Т. Шевченка
“Просвіта”. В роботі конференції взяли участь більш як 80 вчених з України,
Австрії, Чехії, Словаччини, Польщі, США і Канади.