Алгоритми обробки профілограм - Гончар, А.І.; Федосеєнков, С.Г.; Шличек, Л.І.; Шундель, О.І. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2010)
У статті розглянута загальна схема обробки інформації гідроакустичного профілографа за допомогою розроблених алгоритмів. Показані результати обробки математичної моделі профілограми з пошаровою класифікацією донних відкладів за літологічними класами. В статье рассмотрена общая схема обработки информации гидроакустического профилографа с помощью разработанных алгоритмов. Показаны результаты обработки математической модели профилограммы с послойной классификацией донных отложений по литологическим классам. Common diagram for data processing of hydroacoustic profilograph using designed algorithms are examined in the paper. The results of processing of mathematical model of profilograms with layer wise classification of bottom sediments to lithological classes are shown.