Запозичені форманти в іменниках з модифікаційним значенням жіночої статі (кінець ХVIII – початок XXІ ст.) - Семенюк, С. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
У статті розглянуто процес становлення впродовж останніх двох століть підсистеми іменників з модифікаційним значенням жіночої статі, котрі продукують запозичені суфікси ес-а, -ис-а, -ит-а, -ід-а, з таким невід’ємним атрибутом, як тиск системи на функціонування окремих її елементів. З’ясовуються питання продуктивності, функціонально-семантичної дистрибуції згаданих формантів, їх стильової диференціації. The article elaborates upon the development of the subsystem of nouns with modificate meaning of female gender which are produced by the borrowed suffixes ес-а, -ис-а,, -ит-а, -ід-а during the last two centuries, considering such an integral attribute as the system’s influence on the functioning of its separate elements. Some questions of the productivity, functional-semantic distribution of the noticed formants, their style differentiation.