Морфологія інфінітива з основами на гортанний і задньоязиковий за пам’ятками староукраїнської мови - Примушко, Н. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
На матеріалах пам'яток староукраїнської мови кінця XVII — початку XVIII ст. з території Середньонаддніпрянщини досліджено форми інфінітива з основою на задньоязиковий та гортанний г, к у зіставленні з такими ж формами давньоукраїнської мови та з сучасним діалектним матеріалом. On the literary texts materials of the old Ukrainian language (period from the end of XVII to beginning of XVIII century) from territory of Serednenaddnipryanschyny the forms of infinitive with basis on velar and laryngeal г, к in comparison with the same forms of the old Ukrainian language and with modern dialectal materials were analised.