Взаимосвязь скорости звука и коэффициента поглощения звука в воде - Бабий, В.И. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2010)
Рассмотрена взаимосвязь скорости звука и коэффициента поглощения звука в воде. Даны
количественные оценки дополнительной систематической погрешности измерения скорости звука,
обусловленной поглощением звука. Розглянуто взаємозв’язок швидкості звуку та коефіцієнта поглинання звуку у воді. Дано кількісні
оцінки додаткової систематичної похибки виміру швидкості звуку, обумовленої поглинанням звуку. Intercoupling of the sound velocity and absorption coefficient in water is considered. They are given
quantitative estimations of the additional systematic inaccuracy of the sound velocity measurement, conditioned an
absorption of the sound.