Аналіз основних положень дорожньої карти ЄС з енергетики до 2050 року - Гелетуха, Г.Г.; Желєзна, Т.А.; Дроздова, О.І. (Промышленная теплотехника, 2012)
Рассмотрены основные положения Дорожной Карты ЕС по энергетике на период до 2050 года. Представлено пять так называемых сценариев декарбонизации и два базовых сценария будущего развития энергетического сектора Европейского Союза. Показано, что согласно всем сценариям предусматривается, что именно возобновляемые источники энергии будут играть ключевую роль в энергообеспечении стран-членов ЕС. Розглянуто основні положення Дорожньої Карти ЄС з енергетики на період до 2050 року. Представлено п’ять так званих сценаріїв декарбонізації та два базових сценарії майбутнього розвитку енергетичного сектору Європейського Союзу. Показано, що згідно всіх сценаріїв передбачається, що саме відновлювані джерела енергії будуть відігравати ключову роль в енергозабезпеченні країн-членів ЄС. The paper presents review of main points of the EU Energy Road-map 2050. Five decarbonisation scenarios and two current trends scenarios for the future development of the energy sector are presented. It is shown that according to all the scenarios, renewable energy sources are supposed to meet the major part of energy demand of the EU countries.