Програмне моделювання алгоритмів інтелектуальної обробки відеоданих в системах охоронного відеонагляду - Береза, Д.А. (Штучний інтелект, 2011)
У статті представлений огляд існуючих систем інтелектуальної обробки відеоданих в системах охоронного відеонагляду. Проводиться порівняльний аналіз методів детектування руху, що застосовуються в сучасних системах відеоспостереження. Також представлений опис та аналіз двох алгоритмів детекторів руху, що базуються на міжкадровій різниці. В статье представлен обзор существующих методов интеллектуальной обработки видеоданных в системах охранного видеонаблюдения. Проводится сравнительный анализ методов обнаружения движения, применяемых в современных системах видеонаблюдения. Представлено описание и анализ результатов реализации двух алгоритмов детекторов движения, базирующихся на межкадровой разности. The paper presents the overview of existing intellectual video data processing algorithm, in the video surveillance systems. A comparative analysis of motion detection methods, which used in modern video CCTV systems, is submitted. The description and analysis of the implementations results of two motion detectors algorithms, which based on interframe difference, are presented.