Теоретичне дослідження перетворення низькоінтенсивних шумових сигналів з періодичним порівнянням у радіометричному каналі проміжної частоти - Куценко, В.П. (Штучний інтелект, 2011)
Проведено теоретичне дослідження перетворення низькоінтенсивних шумових сигналів надзвичайно високочастотного діапазону радіометричною супергетеродинною системою з їх періодичним порівнянням у
радіометричному каналі проміжної частоти. Математичний аналіз проведено для випадку, коли корисний
сигнал і перешкода, порівнянні за рівнем потужності або менше, однорідні і статистично нерозрізнені
випадкові процеси. Визначені умови для зниження флуктуаційного порогу чутливості радіометричної
системи і підвищення точності вимірювання сигналів. Поведено теоретическое исследование преобразования низкоинтенсивных шумовых сигналов крайне высокочастотного диапазона радиометрической супергетеродинной системой с их периодическим сравнением в радиометрическом канале промежуточной частоты. Математический анализ проведен для случая, когда полезный сигнал и помеха, сравнимые по уровню мощности или меньше,
однородны и статистически неразличимые случайные процессы. Определены условия для снижения флуктуационного порога чувствительности радиометрической системы и повышения точности измерения сигналов. Theoretical study of conversion of noise signals of super high frequency range of radiometric superheterodyne system with their periodic comparison in radiometric channel of intermediate frequency is made. Mathematical analysis is performed for the case when the useful signal and noise are comparable in terms of power or less homogeneous and statistically true random processes. The conditions for reduction of threshold of sensitivity of radiometric systems and increase of accuracy of conversion of signals.