Оцінка енергетичного потенціалу біомаси в Україні. Частина 2. Енергетичні культури, рідкі біопалива, біогаз - Гелетуха, Г.Г.; Желєзна, Т.А.; Жовмір, М.М.; Матвєєв, Ю.Б.; Дроздова, О.І. (Промышленная теплотехника, 2011)
Виконано оцінку потенціалу біомаси, доступної для виробництва енергії в Україні, зокрема таких його складових як енергетичні культури, рідкі біопалива, біогаз та торф. Визначено площу вільних сільськогосподарських земель, які потенційно можуть бути використані для вирощування енергетичних культур. Проаналізовано складові загального енергетичного потенціалу біомаси в Україні за 2008 рік. Выполнена оценка потенциала биомассы, доступной для производства энергии в Украине, в частности таких его составляющих как энергетические культуры, жидкие биотоплива, биогаз и торф. Определена площадь свободных сельскохозяйственных земель, которые потенциально могут использоваться для выращивания энергетических культур. Проанализированы составляющие общего энергетического потенциала биомассы за 2008 год. Potential of biomass available for energy production in Ukraine is assessed. In particular, energy crops, liquid biofuels, biogas and peat are considered. The area of currently unused agricultural lands is estimated. These lands may be potentially used for energy crops production. Constituents of the total biomass potential for 2008 are analyzed.