Розробка та випробування водонагрівальної установки з сонячним колектором на теплових трубах - Письменний, Є.М.; Рассамакін, Б.М.; Фрідріхсон, Ю.В.; Хайрнасов, С.М.; Хмельов, Ю.О.; Заріпов, В.К.; Литвиненко, М.М.; Ніколаєнко, Ю.Є. (Промышленная теплотехника, 2011)
Дано описание конструкции автономной водонагревательной установки с плоским солнечным коллектором на тепловых трубах. Приведены результаты исследований её теплотехнических характеристик и их анализ. Наведено опис конструкції автономної водонагрівальної установки з плоским сонячним колектором на теплових трубах. Приведені результати досліджень її теплотехнічних характеристик та їх аналіз. Description of autonomous water heating plant, which contains solar thermal collector with built-in heat pipes as a core is given. Study results on its thermal engineering performances and their analysis are adduced.