Дослідження технологій абляційного піролізу біомаси - Желєзна, Т.А.; Гелетуха, Г.Г.; Дроздова, О.І. (Промышленная теплотехника, 2011)
Розглянуто основні принципи процесу абляційного піролізу біомаси і описано існуючі види абляційних реакторів. Зроблено висновок про перспективність цієї технології термохімічної конверсії біомаси з точки зору потенційної можливості виробництва відносно дешевого рідкого палива з біомаси. Рассмотрены основные принципы абляционного пиролиза биомассы и описаны существующие виды абляционных реакторов. Сделан вывод о перспективности этой технологии термохимической конверсии биомассы с точки зрения потенциальной возможности производства относительно дешевого жидкого топлива из биомассы. The paper reviews the main principles of ablative fast pyrolysis and describes the existing types of ablative reactors. The paper draws a conclusion that ablative pyrolysis is a promising technology for the production of relatively cheap liquid biofuel.