Визначення зон підвищеної ерозії топкових екранів в залежності від режиму навантаження котлоагрегату ТПП 312 Ладижинської ТЕС - Кобзар, С.Г.; Халатов, А.А. (Промышленная теплотехника, 2011)
Проведено комп’ютерне моделювання роботи топки котла ТПП 312 Ладижинської ТЕС. Визначено зони підвищеної ерозії топкових екранів для основних режимів навантаження котла. Аналіз причин виникнення зон підвищеної ерозії свідчить, що причиною їх виникнення є взаємодія центральних пальників першого та другого ярусів. Зменшити негативний вплив на труби можна шляхом покращення умов розширення струменів пальників першого ярусу. Проведено компьютерное моделирование работы топки котла ТПП 312 Ладыжинской ТЭС. Определены зоны повышенной эрозии топочных экранов для основных режимов нагрузки котла. Анализ причин появления зон повышенной эрозии показал, что причиной их появления служит взаимодействие центральных горелок первого и второго ярусов. Уменьшить негативное воздействие на трубы можно путем улучшения условий расширения струй горелок первого яруса. The CFD simulation of the boiler TPP 312 of the Ladizninska thermal power-station operation was carried out. The zones of increased furnace tubes erosion have been determined for the basic boiler’s loading. The analysis of increased erosion zones has been made showing that the reason of their appearance is interaction of central burners of the first and second rows. To decrease this negative effect one possible by means of conditions of jets expansion of the first row burners.