Августин Волошин очима очевидців - Грибенюк, Н.І. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Стаття присвячена видатній політичній, регіональній і культурній постаті
Закарпаття першої половини ХХ ст. – Августину Волошину. Через спогади сучасників
розглянуто його внесок до розвитку культури, освіти, педагогічної думки та вплив
на духовне відродження Карпатської України. Статья посвящена выдающейся политической, региональной и культурной фигуре
Закарпатья первой половины ХХ в. – Августину Волошину. Через воспоминания
современников рассмотрено его взнос в развитие культуры, образования, педагогической
мысли и влияние на духовное возрождение Карпатской Украины. Article is dedicated to an eminent political, regional and cultural figure of Transkarpathia
of the first half of the ХХ c. – Augustine Voloshyn. Through the memories of the contemporaries
his investment into the development of culture, education, pedagogical thought and the infiuence
on the spiritual revival of the Carpathoukrainians is seen.