Участь спортсменів Херсонщини у міжнародних спортивних змаганнях (1952-1991 рр.) - Нікітенко, С.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Стаття присвячена участі спортсменів Херсонщини в міжнародному
спортивному русі. Хронологічні рамки дослідження охоплюють період від
входження радянських атлетів в міжнародне спортивне співтовариство
до розпаду СРСР. Проаналізована участь херсонських спортсменів у
Олімпійських іграх, світових і європейських чемпіонатах. Особлива увага в
статті приділена міжнародним зустрічам спортивних збірних команд
Херсонської області з іноземними командами, клубами і колективами
фізкультури. Статья посвящена участию спортсменов Херсонщины в
международном спортивном движении. Хронологические рамки исследования охватывают период от вхождения советских атлетов в
международное спортивное сообщество до распада СССР. Проанализировано участие херсонских спортсменов в Олимпийских играх, мировых и
европейских чемпионатах. Особое внимание в статье уделено международным встречам спортивных сборных команд Херсонской области с
иностранными командами, клубами и коллективами физкультуры. The article is devoted participating of sportsmen of Kherson area in
international sporting motion. The chronologic scopes of research engulf the
period of including of soviet athletes in an international sporting association to
disintegration of SSSR. Participating of the Kherson sportsmen is written up in
the Olympic games, world and European championships. The special attention in
the article is spared the international meetings of sporting collapsible commands
of the Kherson area with foreign commands, clubs and collectives of physical
education.