Попередня обробка та вимірювання частоти ехо-сигналів доплерівського лага - Барась, С.Т.; Онищук, О.В. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2011)
Запропоновано метод вимірювання частоти з використанням часової фрагментації доплерівського ехо- сигналу. Удосконалено метод слідкуючої вузькосмугової фільтрації доплерівських ехо-сигналів. Подані структурні схеми і сформульовані рекомендації по удосконаленню засобів попередньої обробки та вимірювання частоти заповнення ехо-сигналів доплерівського лага. Предложен метод измерения частоты с использованием временной фрагментации доплеровского эхо-сигнала. Усовершенствован метод следящей узкополосной фильтрации доплеровского эхо-сигнала. Представлены структурные схемы и сформулированы рекомендации по усовершенствованию устройств предварительной обработки и измерения частоты заполнения эхо-сигналов доплеровского лага. The method of measurement the carrier frequency with use a time fragmentation of doppler signals is offered. The method of tracker narrow-band filtration of doppler signals is improved. Block diagrams are presented and recommendations about improvement of devices of preprocessing and measurement of carrier frequency of echo-signals of Doppler log are formulated.