Аналіз технічних характеристик теплонасосної станції, що використовує низькопотенційну теплоту стічних вод Бортницької станції аерації для теплопостачання житлових мікрорайонів «Осокорки» i «Позняки» м. Києва - Басок, Б.І.; Швець, М.Ю.; Барило, А.А.; Недбайло, О.М.; Ткаченко, М.В.; Луніна, А.О.; Олійніченко, В.Г.; Кушнір, І.О. (Промышленная теплотехника, 2011)
Проанализированы технические характеристики проектного предложения по строительству и эксплуатации теплонасосной станции с электрическим и турбинным приводом, использующей низкопотенциальную теплоту сточных вод Бортнической станции аэрации для теплоснабжения жилых микрорайонов «Осокорки » и «Позняки» г. Киева. Оценено сокращение потребления природного газа или условного топлива при внедрении теплонасосной станции с электрическим и турбинным приводом. Проаналізовано технічні характеристики проектної пропозиції по будівництву і експлуатації теплонасосної станції з електричним та турбінним приводом, що використовує низькопотенційну теплоту стічних вод Бортницької станції аерації для теплопостачання житлових мікрорайонів «Осокорки» і «Позняки» м. Києва. Оцінено скорочення кількості споживання природного газу або умовного палива при впровадженні теплонасосної станції з електричним та турбінним приводом. There have been analyzed technical parameters needed to build and operate a heat-pump installation with electric and turbine drives. The installation is operated on the base of low potential sewage waters heat at Bortnychi aeration plant. The whole unit has been developed to provide heat supply in Osokorky and Poznyaky residential regions in Kyiv. Additionally the reduction of natural gas and standard fuel consumption has been defined when equipping the plant with electrical and turbine drives.