Свойства гетерогенных лиофобных систем на базе разнопористых матриц - Ерошенко, В.А.; Гросу, Я.Г. (Промышленная теплотехника, 2011)
Представлены термодинамические свойства нового рабочего тела в виде гетерогенной лиофобной системы (ГЛС) на базе разнопористой матрицы и несмачивающей ее жидкости для использования в термомеханических системах. Из четырех базовых термодинамических функций системы только свободная энергия Гиббса оказалась термодинамическим потенциалом. Показаны особенности ГЛС, позволяющие использовать их для создания принципиально новых образцов энерготехники. Представлені термодинамічні властивості нового робочого тіла у вигляді гетерогенної ліофобної системи (ГЛС) на базі різнопористої матриці і рідини, що не змочує її для використання у термомеханічних системах. Із чотирьох базових функцій системи лише вільна енергія Гіббса виявилась термодинамічним потенціалом. Показані особливості ГЛС, що дозволяють використовувати їх для створення принципово нових зразків енерготехніки. Thermodynamic properties of new working medium (heterogeneous lyophobic system (HLS) based on uniporous matrix and nonwetting liquid) were shown, that can be used in thermomechanical systems. From four basic functions of the system, only Gibbs energy appears to be as a thermodynamic potential. It was shown that HLS characteristics might be used for production essentially new samples of power engineering.