Моделирование параметров радиоизотопных приборов досмотрового контроля - Логунова, Г.Л. (Штучний інтелект, 2011)
В статье рассмотрены возможности увеличения допустимого срока службы источника излучения при использовании его в портативных приборах досмотрового контроля. Предлагается модель расчета
показателей надежности на основе анализа физических процессов деградации объекта. У статті розглядаються можливості збільшення припустимого терміну служби джерела випромінювання при використанні його в портативних приладах оглядового контролю. Пропонується модель розрахунку
показників надійності на основі аналізу фізичних процесів деградації об’єкта. The article considers the possibility of increase of an allowable operating life of a gamma radiation source using it in portable inspection instruments. The model of reliability calculations based on the analysis of
physical processes of degradation of object is offered.