Уточнення стратиграфії неогенових молас Бориславсько-Покутського та Самбірського покривів північно-західної частини Українського Передкарпаття - Кулянда, М.; Гнилко, О. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2010)
На основі біо- і літостратиграфічних досліджень уточнено стратифікацію неогенових молас північно-західної частини Бориславсько-Покутського та Самбірського покривів Українського Передкарпаття. У воротищенській світі Бориславсько-Покутського покриву виявлено фауну форамініфер карпату (комплекс, близький до
зони Globigerina bollii), раннього бадену (Cibicides ungerianus (Orb.) ukrainica Pishv.,
Alabamina cf. armellae Popescu). Форамініфери отнангу (комплекс, близький до зони
Globoquadrina langhiana), карпату (комплекс, близький до зони Globigerina bollii) і
раннього бадену (Hanzawaia crassiseptata (Luczkow.), Elphidiella ex. gr. simplex Voloshinova) знайдено в стебницькій світі Самбірського покриву. Седиментологічні дані
і мікрофауна вказують на діахронний характер границі між воротищенською і стебницькою світами. The results of researches of the Neogene molasse stratigraphy of the Boryslav-Pokuttya and Sambir nappes in the north-western part of the Ukrainian Precarpathia are presented. The distribution of foraminifers in the Vorotyshcha and Stebnyk formations and
sedimentological features of these deposits were studied in three sections. The first section
is located along the valley of the Tysmenytsya River near Boryslav. The second and third
sections are located along the Stream Tarnavka (basin of the Vyrva River) near Dobromyl.
Based on new biostratigraphic data (foraminifera) the age of the Vorotyshcha and Stebnyk
formations was more accurate established.