Обчислення коефіцієнта рівня засвоєння знань у системі адаптивного навчання - Плакасова, Ж.М.; Кравченко, О.В. (Штучний інтелект, 2011)
У статті досліджено моделі і методи, що застосовуються при розробці комп’ютерних навчальних систем. Наведено класифікацію існуючих систем навчання. У моделі процесу навчання запропонована схема блока
адаптивного прийняття рішень, яка дозволяє застосувати індивідуальний підхід до кожного студента.
Запропоновано принцип обчислення коефіцієнта зростання знань учня, який дає змогу викладачеві
коригувати процес засвоєння студентом навчального матеріалу протягом всього курсу навчання. В статье исследованы модели и методы, применяемые в разработке компьютерных обучающих систем. Приведена классификация существующих систем обучения. В модели процесса обучения предложена
схема блока адаптивного принятия решений, которая позволяет применить индивидуальный подход к
каждому студенту. Предложен принцип вычисления коэффициента роста знаний учащегося, который
позволяет преподавателю корректировать процесс усвоения студентом учебного материала на протяжении
всего курса обучения. The models and methods of adaptive control of knowledge are researched. The basic principles of building amodern system of testing, self-testing and self-study are given. Principles of computation of student’s achievements
are offered. These principles help a teacher to govern the process of digestion of knowledge over the
course of study.