Spin Magnetism of Finite Length Carbon Nanotubes - Klimko, G.T.; Mestechkin, M.M. (Штучний інтелект, 2012)
We apply the calculation model, which is based on the Hartree-Fock-Racah theory of the averaged quasi-spin multiplet degenerate open shell, to demonstrate that finite zigzag CN hyperbolic levels give rise to a lot of spectroscopic terms with the nonzero total spin and the energy, very close to that of the ground state. Hence, a very small external influence can produce parallel orientation of CN spins, which does not disappear immediately and results in the observable remanence. Ми застосовуємо модель розрахунку, засновану на теорії Хартрі-Фока-Рака для усередненого квазіспінового мультіплета виродженої відкритої оболонки, щоб продемонструвати, що гіперболічні рівні в кінцевих зигзаг CN розщеплюються у велику кількість спектроскопічних станів з ненульовим сумарним спіном і енергією, дуже близькою до основного стану. Тому дуже невелика зовнішня дія може привести до паралельної орієнтації спинів CN, яка може не зникнути відразу і призвести до спостережуваної залишкової намагніченості. Мы применяем модель расчета, основанную на теории Хартри-Фока-Рака для усредненного квазиспинового мультиплета вырожденной открытой оболочки, чтобы продемонстрировать, что гиперболические уровни у конечных зигзаг CN расщепляются в большое количество спектроскопических состояний с ненулевым суммарным спином и энергией, очень близкой к основному состоянию. Поэтому очень небольшое внешнее воздействие может привести к параллельной ориентации спинов CN, которая может не исчезнуть сразу и привести к наблюдаемой остаточной намагниченности.