Дослідження фізико-хімічних та теплофізичних властивостей бентоніту черкаського родовища з метою розробки технології сушіння його Na⁺-заміщеної форми - Михайлик, В.А.; Снєжкін, Ю.Ф.; Михайлик, Т.О.; Марцін, І.І.; Дмитренко, Н.В.; Дабіжа, Н.О. (Промышленная теплотехника, 2010)
Проведена идентификация, установлен минеральный состав, выполнен термический анализ природной и модифицированной форм бентонитовой породы Черкасского месторождения, получены изотермы адсорбции воды глинопорошками, определены состояние воды, удельная теплоемкость и теплопроводность материалов, исследована кинетика конвективной сушки гранул суспензии Na⁺-замещенной формы. Проведено ідентифікацію, встановлено мінеральний склад, виконано термічний аналіз природної та модифікованої форм бентонітової породи Черкаського родовища, одержані ізотерми адсорбції води глинопорошками, визначено стан води, питому теплоємність та теплопровідність матеріалів, досліджено кінетику конвективного сушіння гранул суспензії Na⁺-заміщеної форми. Identification is made, the mineral composition is positioned, the thermal analysis of the natural and inoculated shapes of bentonite breed of the Cherkassk deposit is executed, water adsorption isotherms drilling mud powder are received, the water state, specific heat and thermal conductivity of substances are defined, the kinetics of the convective drying of granules of suspension Na⁺-substituted form is probed.