Адаптивна модель оперативного планування завдань комп’ютерних кластерів системи Grіd - Тимошенко, Є.В. (Штучний інтелект, 2012)
У статті розглядається проблема підвищення ефективності використання комп’ютерних кластерів із поділюваними ресурсами в структурі глобальної інформаційної Grіd-системи. Запропоновано адаптивну модель системи управління пакетною обробкою завдань кластера при відчуженні його обчислювальних ресурсів в умовах наявності двох конкуруючих потоків вхідних даних. В статье рассматривается проблема повышения эффективности использования компьютерных кластеров с разделяемыми ресурсами в структуре глобальной информационной Grіd-системы. Предложена адаптивная модель системы управления пакетной обработкой заданий кластера при отчуждении его вычислительных ресурсов в условиях наличия двух конкурирующих потоков входных данных. The article is devoted to the problem of increase of efficiency of use of computer clusters with shared resources in the structure of the global informational Grіd System. It is proposed the adaptive model for control system of batch job processing of a cluster at alienation of its computing resources in conditions of presence of two competing flow of the entrance data.