Роботизовані комп’ютерно-апаратні комплекси широкого призначення: необхідність і проблеми створення - Шевченко, А.І.; Сальников, І.С.; Сальніков, Р.І.; Цапко, Є.В. (Штучний інтелект, 2012)
У статті розглядається необхідність і проблеми щодо проекту створення роботизованих комп’ютерно- апаратних комплексів широкого призначення. Наводиться оглядова інформація із суміжних сфер до- слідження і розробок, пропонується загальна методологія побудови систем та їх структури. В статье рассматривается необходимость и проблемы создания роботизированных компьютерно-аппаратных комплексов широкого назначения. Приводится обзорная информация из смежных сфер исследования и разработок, предлагается общая методология построения систем и их структуры. In the article, need and problems of development of multipurpose robotic computing hardware systems are considered. Survey information from the related study areas and developments is given, general methodology for building the systems and their structure is proposed.