Українсько-польські наукові стосунки крізь призму співпраці Волинського національного університету і вузів Люблінщини - Гаврилюк, С.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті охарактеризовано зміст, напрям і форми наукового спів
робітництва Волинського національного університету імені Лесі Українки
(м. Луцьк, Україна) з вищими навчальними закладами Люблінського
воєводства (Республіка Польща) як вагомого фактора подальшого
зміцнення та поглиблення дружніх українсько-польських взаємин. Визна
чальна увага звернена на показ наукової співпраці у галузі європейської
інтеґрації та вивчення, збереження і популяризації культурної спадщини
обох країн, у тому числі прикордонного регіону. В статье охарактеризовано содержание, направление и формы
научного сотрудничества Волынского национального университета
имени Леси Украинки (г. Луцк, Украина) с высшими учебными заведениями
Люблинского воеводства (Республика Польша) как весомого фактора
дальнейшего укрепления и углубления дружеских украино-польских
взаимоотношений. Основное внимание уделено научному сотрудничеству
в сфере европейской интеграции, изучению, сохранению и популяризации
культурного наследия обоих государств, в том числе приграничного
региона. The article presents content, direction and form of scientific cooperation
Lesya Ukrainka Volyn National University (Lutsk, Ukraine) with higher educational
establishments of Lublin Principality (Polish Republic) as an important factor for
further strengthening of Ukrainian-Polish friendly collaboration. A special attention
is paid to the representation of scientific cooperation in the sphere of European
integration and studies, to the presentation and popularization of the cultural
heritage of both countries, including trans boarder regions.