Вітчизняні архівні джерела про дорадянську охорону здоров'я в Харкові - Робак, І.Ю. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Визначена роль і місце вітчизняних архівних джерел при дослідженні дорадянської
охорони здоров’я в Харкові. Встановлена наявність документів, пов’язаних із даною
проблематикою, в 13 фондах Державного архіву Харківської області і 7 фондах
Центрального державного історичного архіву в м. Києві. Усі виявлені архівні матеріали
систематизовано залежно від їх походження. Попереджено про труднощі, пов’язані з
опрацюванням описаних джерел. Определена роль и место отечественных архивных источников при исследовании
досоветского здравоохранения в Харькове. Установлено наличие документов, имеющих
отношение к данной проблематике, в 13 фондах Государственного архива Харьковской
области и 7 фондах Центрального государственного исторического архива в г. Киеве.
Все выявленные архивные материалы систематизированы в зависимости от их
происхождения. Предупреждены о трудностях, связанных с разработкой описанных
источников. A role and a point of domestic archival sources under pre-Soviet health care development
research in Kharkiv are conducted. The presence of documentation that is connected with
this subject has been determined in 13 funds of the State Archive of Kharkiv Region and
7 funds of the Central State Historical Archive in the City of Kyiv. All the ascertained archival
materials are systematized against their origin. The difficulties connected with the development
of described sources are notified here.