Порівняльний аналіз теплопередаючої здатності теплообмінників випаровувально-конденсаційного типу та рекуперативних трубчатих теплообмінників - Гершуні, О.Н.; Ніщик, О.П. (Промышленная теплотехника, 2010)
Проведен сравнительный анализ теплопередающей способности теплообменников испарительно-конденсационного типа и рекуперативных трубчатых теплообменников. Получены и проанализированы соотношения теплопередающих характеристик указанных теплообменников типа "газ - газ" в зависимости от их конструктивных параметров и теплофизических характеристик процессов теплопередачи. Проведено порівняльний аналіз теплопередаючої здатності теплообмінників випаровувально-конденсаційного типу та рекуперативних трубчатих теплообмінників. Отримано та проаналізовано співвідношення теплопередаючих характеристик вказаних теплообмінників типу "газ - газ" в залежності від їх конструктивних параметрів і теплофізичних характеристик процесів теплопередачі. A comparative analysis of heat-transfer capabilities of evaporation-condensation type heat exchangers and recuperative tube-type heat exchangers has been carried out. Relationships between heat-transfer characteristics of the specified heat exchangers of "gas - gas" type subject to their design parameters and thermalphysic characteristics of heat transfer processes have been obtained and analyzed.