Розрахунок точності геометричного нівелювання на геодинамічних полігонах - Черняга, П.Г.; Янчук, О.Є.; Ішутіна, Г.С. (Геодинаміка, 2010)
Проаналізовано можливість виявлення геометричним нівелюванням вертикальних рухів певної швидкості залежно від довжини ходів, класу нівелювання та частоти спостережень. Встановлено тривалість циклу спостереження залежно від згаданих факторів. Проанализирована возможность выявления геометрическим нивелированием вертикальных
движений определенной скорости в зависимости от длины ходов, класса нивелирования и частоты
наблюдений. Установлена длительность цикла наблюдения в зависимости от упомянутых факторов. The possibility of determination of vertical movements with certain speed by geometrical levelling is analyzed depending on the length of levelling, its classes and frequency of observations. Duration of observation cycle is fixed depending on the above-mentioned factors.