Деталізована геодинамічна модель розлому Пенола (антарктичний півострів) на основі геодезичних вимірів та геолого-геофізичних даних - Кульчицький, А.Я.; Третяк, К.Р.; Голубінка, Ю.І. (Геодинаміка, 2010)
Наведена деталізована геодинамічна модель літосфери району української антарктичної станції “Академік Вернадський”, побудована на підставі опрацювання результатів GPS-спостережень та геолого-геофізичних даних, отриманих в рамках досліджень 8-ї і 10-ї українських антарктичних експедицій. Виділено локальні та регіональні геодинамічні компоненти впливу на тектоніку досліджуваної території. Приведена детализированная геодинамическая модель литосферы района украинской антарк-тической станции“Академик Вернадский”, построенная на основе обработки результатов GPS-наблюдений и геолого-геофизических данных, полученных в рамках работ 8-й и 10-й украинских антарк-тических экспедиций. Выделены локальные и региональные геодинамические компоненты влияния на
тектонику исследуемой территории. Detailed geodynamic model of lithosphere of Ukrainian Antarctic station “Academic Vernadskyy” area is
given which is made on the basis of processing of results of GPS-measurements and the geologo-geophysical
data taken during the works of 8th and 10th Ukrainian Antarctic Expeditions. The local and regional components
of geodynamic influence on investigated territory tectonics are picking out.