Моделювання вогнищ землетрусів з використанням теоретичних сейсмограм - Малицький, Д.В.; Пак, Р.М.; Козловський, Е.М.; Муйла, О.О.; Хитряк, О.І. (Геодинаміка, 2010)
Розглянуто поширення сейсмічних хвиль у однорідному півпросторі,коли джерело представлене тензором сейсмічного моменту. Показано, що використання задачі на власні значення і власні вектори можна застосувати для задач сейсмології. Рассмотрены распространения сейсмических волн в однородном полупространстве, когда источник представлено тензором сейсмического момента. Показано, что использование задачи на собственные значения и собственные векторы можно применить для задач сейсмологии. The propagation of seismic waves in homogeneous halfspace is considered in this paper. The source is
represented by seismic moment tensor. It is shown that the eigenvalue and eigenvectors problem can be used for seismological problems.