Криворожское землетрясение 14 января 2011 г. - Кушнир, А.Н. (Геодинаміка, 2011)
Рассмотрены геолого-геофизические условия района Криворожских землетрясений в области,
ограниченной координатами: φ=47,45÷48,6⁰ N, λ=32,5÷34,15⁰ E. Приведено детальное описание материалов землетрясения 14 января 2011 г. Автор делает предположение, что одним из возможных спусковых механизмов для местных землетрясений может быть присутствие графитовых пленок и образование трещинно-поровых зон в горных породах. Розглянуто геолого-геофізичні умови району Криворізьких землетрусів в області, обмеженій координатами: φ=47,45÷48,6⁰ N, λ=32,5÷34,15⁰ E. Наведено детальний огляд матеріалів землетрусу 14 січня 2011 р. Автор робить припущення, що одним із спускових механізмів для місцевих землетрусів може бути наявність графітових плівок та утворення тріщинно-порових зон у гірських породах. Geology-geophysical conditions of Kryvyy Rig earthquakes region are considered in limited by coordinates φ=47,45÷48,6⁰ N and λ=32,5÷34,15⁰ E area. Detailed description of materials of earthquake of the 14th of January 2011 is given. Author does supposition that presence there of graphite skins and formation of fractured-porous arrays in rocky breeds can be one of possible trigger mechanisms for local earthquakes.