Встановлення буронабивних пальових фундаментів з антифрикційним шаром у просадочних ґрунтах ІІ типу - Грецький, Д.В. (Національна Академія наук України, 2007)
Установлено, що застосування пальового фундаменту з антифрикційним шаром у гідрофобізованій обсипці дає можливість зменшити її водо- та газопроникність. Розроблено технології по
встановленню пальових фундаментів в просадочних ґрунтах ІІ типу із застосуванням прошарку з
гідрофобізованого ґрунту. Також розроблено технології по приготуванню гідрофобізованого ґрунту. Установлено, что применение свайного фундамента с антифрикционным слоем в гидрофобизированной обсыпке дает возможность уменьшать ее водо- и газопроницаемость. Разработаны
технологии по применению свайных фундаментов в просадочных грунтах ІІ типа с применением
прослойки из гидрофобизированного грунта. Также разработаны технологии по приготовлению гидрофобизированного грунта. The article says that application of the method of pile foundation erection with antifriction coverage in hydrophobized strew enables to reduce water- and gas penetrability. The techniques in operation using pile bases in slumping grounds of the second type with water-repellent ground have been developed. The technologies to produce water-repellent ground have been also developed.