Моделювання гідродинаміки і теплообміну обертового запасу розплаву термопласту на вході в міжвалковий проміжок валкової машини - Воронін, Л.Г.; Лукач, Ю.Ю.; Мікульонок, І.О.; Ружинська, Л.І. (Промышленная теплотехника, 2010)
Разработана математическая модель процесса вальцевания термопластичных материалов с вращающимся запасом на входе в межвалковый зазор. Модель позволяет осуществлять обоснованный выбор параметров вальцевания для обеспечения необходимого температурного поля перерабатываемого термопласта. Розроблено математичну модель процесу вальцювання термопластичних матеріалів з обертовим запасом на вході в міжвалковий проміжок. Модель дає можливість здійснювати обґрунтований вибір параметрів вальцювання для забезпечення потрібного температурного поля перероблюваного термопласту. The mathematical model of rolling process of thermoplastic materials with a rotating stock on an entrance in roll gap is developed. The model enables to carry out the proved choice of parameters of rolling for maintenance of a necessary temperature field processed thermoplastic.