Особливості теплотехнічних випробувань водогрійних котлів з періодичним спалюванням цілих тюків соломи - Гелетуха, Г.Г.; Жовмір, М.М.; Олійник, Є.М.; Радченко, С.В. (Промышленная теплотехника, 2010)
Рассмотрены особенности теплотехнических испытаний водогрейных котлов емкостного типа с периодическим сжиганием целых тюков соломы с определением текущих и усредненных значений тепловых потерь и коэффициента полезного действия. Текущие значения составляющих тепловых потерь позволяют оценить совершенство режимов горения соломы и теплотехническую эффективность конструкции котла. Розглянуто особливості теплотехнічних випробувань водогрійних котлів ємкісного типу з періодичним спалюванням цілих тюків соломи з визначенням поточних та усереднених значень теплових втрат котла та його коефіцієнта корисної дії. Поточні значення складових теплових втрат дозволяють оцінити досконалість режиму горіння соломи та теплотехнічну ефективність конструкції котла. Features of thermal tests of capacitive hot water boilers with batch firing of whole straw bales are considered for estimation of current and average values of thermal losses and boiler efficiency. Current values of thermal losses components allow estimate perfection of straw burning process and thermal efficiency of boiler design.