Оцінка енергетичного потенціалу біомаси в Україні. Частина 1. Відходи сільського господарства та деревна біомаса - Гелетуха, Г.Г.; Желєзна, Т.А.; Жовмір, М.М.; Матвєєв, Ю.Б.; Дроздова, О.І. (Промышленная теплотехника, 2010)
Виконано оцінку потенціалу біомаси, доступної для виробництва енергії в Україні, зокрема таких його складових як первинні та вторинні відходи сільського господарства, деревна біомаса. Проаналізовано зміни потенціалу у попередні роки та зроблено прогноз на наступний період. Розглянуто існуючі підходи та методики розрахунку енергетичного потенціалу біомаси. Выполнена оценка потенциала биомассы, доступной для производства энергии в Украине, в частности таких его составляющих как первичные и вторичные отходы сельского хозяйства, древесная биомасса. Проанализированы изменения потенциала в предыдущие годы и сделан прогноз на последующий период. Рассмотрены существующие подходы и методики оценки энергетического потенциала биомассы. Potential of biomass available for energy production in Ukraine is assessed. In particular, primary agricultural residues, secondary agricultural residues and wood biomass are considered. Variation of the potentials in the past period is analyzed, and prognosis for the future is done. Existing approaches and methodologies for the potential assessment are considered.