Перспективні системи багатоступінчастої утилізації теплоти димових газів промислових скловарних печей безперервної дії - Кошельнік, О.В.; Морозов, О.Є.; Кошельник, В.М. (Промышленная теплотехника, 2010)
Проаналізовано сучасні схеми багатоступінчастої утилізації теплоти димових газів промислових скловарних печей безперервної дії. Для підвищення їх ККД запропоновано введення додаткового ступеня утилізації з застосуванням пластинчастих теплообмінників або теплообмінників з оребреними трубками. Проанализированы современные схемы многоступенчатой утилизации теплоты дымовых газов промышленных стекловаренных печей непрерывного действия. Для повышения их КПД предложено введение дополнительной ступени утилизации с применением пластинчатых теплообменников или теплообменников с оребренными трубками. Present-day schemes of multistaged recycling systems of smoke gas heat of continuous industrial glass furnaces have been analysed. An additional stage of recycling apart of production by plate heat exchangers or ribbed tube heat exchangers is proposed to increase efficiency of heat-and-technological complexes for glass production.