Гравітаційні моделі тривимірного розподілу густини планет земної групи - Церклевич, А.Л.; Заяць, О.С.; Фис, М.М. (Геодинаміка, 2012)
Розглянуто інтерпретацію планетарних аномалій гравітаційного поля Землі, Венери, Марса і Місяця у
взаємозв’язку з внутрішньою неоднорідною будовою цих планет. Вихідною інформацією для досліджень
були моделі гравітаційного поля перелічених планет до 20-го порядку і степеня, а також параметри
тришарової моделі(кора, мантія, ядро) кожної з цих планет та відповідні планетарні параметри. Рассмотрено интерпретацию планетарных аномалий гравитационного поля Земли, Венеры, Марса
и Луны во взаимосвязи с внутренним неоднородным строением этих планет. Исходной информацией для
исследований были модели гравитационного поля указанных планет до 20-го порядка и степени, а также
параметры трехслойной модели(кора, мантия, ядро) каждой из этих планет и соответствующие
планетарные параметры. In the paper the interpretation of planetary anomalies inthe gravitational field ofthe Earth, Venus, Mars
and Moon in their relationship with the internal inhomogeneous structure of those planets is considered. The
model of the gravitational field of named planets up to 20th order and degree and the three-layer models (crust,
mantle and core) of the planets and itsplanetary parameters was taken as the initial information for modelling.