Про точність обчислення складових відхилення прямовисних ліній у районі Західних Альп - Двуліт, П.Д.; Бойко, І.В. (Геодинаміка, 2012)
Розглянуто точність обчислення складових відхилень прямовисних ліній для дев’яти пунктів Міжнародного геодезичного полігона Західних Альп з використанням сучасної моделі гравітаційного поля Землі EGM 2008 і даних обчислень для вказаних пунктів інших авторів. Показано, що з точністю ~1" можна знайти гравіметричні складові відхилень прямовисних ліній, якщо враховувати перші поправки Моло- денського і різновисотність спостережень для пунктів Міжнародного геодезичного полігона. Рассмотрено точность вычисления составляющих отклонений отвесных линий для девяти пунктов Международного геодезического полигона Западных Альп с использованием современной модели гравитационного поля Земли EGM 2008 и данных вычислений для указанных пунктов другими авторами. Показано, что с точностью ~1" можно определить гравиметрические составляющие отклонений отвесных линий, если учитывать первые поправки Молоденского и разновысотность наблюдений для пунктов Международного геодезического полигона. The accuracy of plumb lines deflections computation for 9 points of International geodetic polygon of Western Alps area is considered with use of modern Earth gravity model EGM 2008 and computational results for these points of other authors. It is shown that accuracy of ~1" can be achieved incase of taking into account the first Molodensky corrections and height differences in points of International geodetic polygon.