Перспективи нафтогазоносності верхньоюрського комплексу порід зовнішньої зони Передкарпатського прогину - Крупський, Ю.З.; Вакарчук, С.Г.; Бодлак, В.П.; Андрейчук, М.М.; Мелимука, В.М. (Геодинаміка, 2012)
У результаті проведення комплексного аналізу геолого-геофізичних і сейсмічних матеріалів та
даних буріння в межах поширення стратиграфічних комплексів верхньої юри визначено регіональні зони
розвитку біогермних споруд та охарактеризовано історико-генетичні особливості їх розвитку. На основі
аналізу геолого-геофізичних особливостей фацій, пов’язаних з біогермами, та вивчення кернового і
промислово-геофізичного матеріалу з утворень верхньої юри Передкарпатського прогину встановлено
основні критерії їх нафтогазоносності. Виділено нафтогазоперспективні ділянки. В результате проведения комплексного анализа геолого-геофизических, сейсмических материалов и
данных бурения в области распространения стратиграфических комплексов верхней юры определены
региональные зоны развития биогермных сооружений и охарактеризованы историко-генетические особен-
ности их развития. На основе анализа геолого-геофизических особенностей фаций, связанных с биогермами,
и изучения кернового и промышленно-геофизического материала с отложений верхней юры Предкарпатского
прогиба определены основные критерии их нефтегазоносности. Выделены нефтегазоперспективные участки. As a result of a complex analysis of geological, geophysical and seismic materials and drilling data in the area
of distribution of stratigraphic complex of the Upper Jurassic the regional zones of development of bioherm facilities
was defined and the historical and genetic features of their development was described. Based on the analysis of
geological and geophysical characteristics of facies which are associated withbioherms and by the study of core and
geophysical material from the Upper Jurassic formations of the Carpathian Foredeep the main criteria for their oil and
gas presence are determined. The prospective oil-and-gas-bearing areas are distinguished.