Інформативність геомагнітного моніторингу в Закарпатській сейсмоактивній зоні - Максимчук, В.Ю.; Климкович, Т.А.; Кузнєцова, В.Г.; Ярема, І.І. (Геодинаміка, 2012)
Наведено результати геомагнітного моніторингу при дослідженні сейсмотектонічних процесів у Закарпатському прогині. Виявлено тектономагнітні аномалії різної тривалості та інтенсивності, вста- новлено їх просторово-часовий зв’язок із сейсмічними подіями. Зроблено висновок про інформативність геомагнітного моніторингу в Закарпатській сейсмоактивній зоні для виявлення провісників місцевих землетрусів з магнітудою М>3 в геолого-геофізичних умовах Закарпатського прогину. Приведены результаты геомагнитного мониторинга при исследовании сейсмотектонических процессов в Закарпатской сейсмоактивной зоне. Выявлены тектономагнитные аномалии разной продолжительности и интенсивности и установлена их пространственно-временная связь с сейсми- ческими событиями. Сделан вывод об информативности применения геомагнитного мониторинга в Закарпатской сейсмоактивной зоне для выявления предвестников местных землетрясений с магнитудой М>3 (при существующей сети) в геолого-геофизических условиях Закарпатского прогиба. The results of geomagnetic monitoring during investigations of seismic-tectonic processes in the in the Transcarpathian active seismic zone are shown. Tectonic-magnetic anomalies with different duration and intensity were detected. Connection of their spatial-temporal features with seismic events was defined. The conclusion about the informativity of geomagnetic monitoring in the Transcarpathian active seismic zone for definition of local earthquakes precursors (with M>3 magnitude in existing network) in the geological geophysics conditions of the Transcarpathians trough was done.