Українська гідронімооснова Бут - у слов’янському і неслов’янському контекстах - Вербич, С. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Статтю присвячено етимологічному аналізові гідронімів Бутля і Бутивля, що в бас. Верхнього Дністра. Зазначені назви розглядаємо в контексті споріднених гідронімів із основою Бут- як у межах Славії, так і поза нею. The article is devoted to the etymologic analysis of the names of the Upper Dniester confluents Butlia and Butyvlia. The said names are examined in the light of the related hydronyms with the stem but- as attested in the Slavic lands and beyond.