Особливості геологічної будови і геодинамічної еволюції південно-східної частини Волино-Подільської плити в контексті перспектив нафтогазоносності - Крупський, Ю.З.; Різун, Б.П.; Бодлак, В.П. (Геодинаміка, 2012)
Узагальнено дані з історії геологічного розвитку південно-східної ділянки зони зчленування
Волино-Подільської плити і Передкарпатського прогину. Описано основні структурно-тектонічні
елементи, які формувались на різних етапах розвитку цього району. Проаналізовано геодинамічні
фактори утворення пасток вуглеводнів і виділено головні перспективні ділянки. Обобщены данные по истории геологического развития юго-восточной части зоны сочленения
Волыно-Подольской плиты и Предкарпатского прогиба. Описаны главные структурно-тектонические
элементы, которые формировались на разных этапах развития этого района. Проанализированы
геодинамические факторы формирования ловушек углеводородов и выделены главные перспективные
участки. Data on the history of geological evolution of the south-eastern part of zone of junction of Volyn-Podolsk
plate and Carpathian foredeep are generalized. The main structural and tectonic elements are describe which are
formed at different stages of development of this area.Geodynamic factors of formation of hydrocarbon traps are
analyzed and the main prospective areas are selected.