Академік Володимир Олександрович Сельський – фундатор української геофізики (до130-річчя з дня народження) - Максимчук, В.Ю.; Лящук, Д.Н.; Вовченко, Р.Г.; Кузнецова, В.Г. (Геодинаміка, 2012)
У 2013 р. наукова громадськість відзначатиме 130-річчя від дня народження Володимира Олександровича Сельського (13.10.1883–18.02.1951) – видатного українського вченого-геофізика і геолога, доктора геологічних наук, професора, академіка АН УРСР. З його іменем пов’язана ціла епоха становлення та розвитку прикладної геофізики в СРСР та в Україні.